728 x 90

Японци превърнаха Mazda Miata в ретро Corvette

Mitsuoka е малка японска компания, която предлага на своите клиенти модерни автомобили с ретро дизайн. Най-известният проект на марката, макар и станал популярен основно заради неразбрания от никого дизайн, е Orochi. Сега обаче Mitsuoka се завръща с ново и далеч по-приятно изглеждащо предложение. Става дума за кола с име Rock Star, която се базира на

Mitsuoka е малка японска компания, която предлага на своите клиенти модерни автомобили с ретро дизайн. Най-известният проект на марката, макар и станал популярен основно заради неразбрания от никого дизайн, е Orochi.

Сега обаче Mitsuoka се завръща с ново и далеч по-приятно изглеждащо предложение. Става дума за кола с име Rock Star, която се базира на актуалното поколение Mazda MX-5 и изглежда като Chevrolet Corvette C2.

Моделът идва по повод 50-тата годишнина на компанията и ще бъде произведен в тираж от само 50 бройки. Както е видно от снимките, само покривът и колонките на предния прозорец са останали непроменени от японския роудстър.

Под капака всичко е в заводска форма – 1.5-литров атмосферен мотор, който изпраща тягата си към задните колела посредством 6-степенна ръчна скоростна кутия или автоматик.

Mitsuoka ще иска около 41 хиляди долара за новото си творение в неговата базова версия. В тази цена се включва и сумата за закупуване на донора MX-5.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт