728 x 90

Red Bull не разреши на Верстапен тест в MotoGP

Red Bull не разреши на Верстапен тест в MotoGP

Пилотът на Red Bull във Формула 1 Макс Верстапен се оплака пред холандския вестник De Telegraaf, че не е получил разрешение от тима, за да направи тест на мотоциклет от световния пистов шампионат MotoGP. „Попитах шефовете на тима дали може поне веднъж да се кача на мотор от MotoGP – разказа Макс. – Red Bull

Пилотът на Red Bull във Формула 1 Макс Верстапен се оплака пред холандския вестник De Telegraaf, че не е получил разрешение от тима, за да направи тест на мотоциклет от световния пистов шампионат MotoGP.

„Попитах шефовете на тима дали може поне веднъж да се кача на мотор от MotoGP – разказа Макс. – Red Bull е спонсор на Honda и KTM в световния шампионат и исках да пробвам мотор на поне една от двете марки. Идеята беше тестът ми да е на нашата писта „Ред Бул Ринг”, но се оказа, че нямам никакви шансове за това.

„Шефовете ми бяха пределно решителни, когато ми отказаха. Според тях, това е твърде опасно и никой не иска да ми разреши.”

Пилотите от Формула 1 рядко се качват на две колела, особено, когато става въпрос за пистови мотори. Все пак, Михаел Шумахер участва в германския пистов Супербайк шампионат, когато за първи път сложи край на кариерата си, а Фернандо Алонсо също има афинитет към тези машини и се смята, че неофициално се е пробвал на поне едно трасе. От друга страна, Кими Райконен и бившият пилот във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя са специалисти в мотокроса, който обаче също се смята за особено опасен от шефовете на отбори в световния шампионат.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт