728 x 90

McLaren Speedtail с премиера на 26 октомври

    McLaren ще представи своя нов хиперавтомобил, който ще носи името Speedtail, на 26 октомври тази година. Това беше съобщено от фейсбук-профила на бренда, където се появи и тийзър от задната часта на колата. Силовите агрегати на новия "звяр" от McLaren ще превишава 1000 конски сили. Максималната скорост на суперколата е 391 км/ч. Общо ще бъдат

    McLaren ще представи своя нов хиперавтомобил, който ще носи името Speedtail, на 26 октомври тази година. Това беше съобщено от фейсбук-профила на бренда, където се появи и тийзър от задната часта на колата.

    Силовите агрегати на новия "звяр" от McLaren ще превишава 1000 конски сили. Максималната скорост на суперколата е 391 км/ч. Общо ще бъдат произведени 106 екземпляра (вече са разпродадени), всеки от който ще има цена над $2 милиона.

    McLaren Speedtail ще получи хибридна силова установка, създадена на базата на четирилитров битурбо V8 мотор. При това конструкцията ще се отличава от предишния флагмански модел на автомобилния производител – P1.

    Хиперавтомобил McLaren Speedtail ще бъде позициониран в качеството на идеологически приемник на легендарното купе F1, което в продължение на две десетилетия притежаваше званието най-бърз сериен автомобил в света. Новото британско бижу ще бъде достъпно в две конфигурации – 4-Wheel Drive и Propulsion.

    Междувременно, Xbox отпразнува пускането на компютърната игра Forza Horizon 4 с противопоставянето на друга хиперкола от McLaren – Senna, срещу три мотоциклета за мотокрос в щура надпревара надлъж и нашир през красива и историческа Великобритания:

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт