728 x 90

Porsche готви електрически Macan

Porsche готви електрически Macan

Електрическият Porsche Taycan, който излиза на пазара догодина, ще даде началото на цяла гама електрически модели, като компанията планира до 2025 година половината й продажби да са на електромобили. Финансовият директор на Porsche Луц Мешке прогнозира пред Automotive News, че до 2022 година марката ще представи електрически SUV – версията на Macan на батерии. Все

Електрическият Porsche Taycan, който излиза на пазара догодина, ще даде началото на цяла гама електрически модели, като компанията планира до 2025 година половината й продажби да са на електромобили.

Финансовият директор на Porsche Луц Мешке прогнозира пред Automotive News, че до 2022 година марката ще представи електрически SUV – версията на Macan на батерии. Все още обаче този проект не е получил одобрението на големите шефове на компанията.

„Все още няма окончателно решение – потвърди Мешке. – Но предполагам, че скоро ще има такова, тъй като ние имаме нужда от по-масов електрически модел, електрически SUV е идеалното решение. След това, при следващите генерации на Panamera и Cayenne също ще се появят техни електрически версии. Най-общо, бъдещето на големите ни модели с четири врати ще е изцяло електрическо.”

Macan е най-продаваният модел на Porsche и точно към 2022 година се чака представянето на следващата му генерация. От друга страна, големите модели, за които говори Мешке, са най-важни за печалбите на Porsche, така че е логично те също да бъдат бързо включени в електрификацията на гамата на марката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт