728 x 90

VW показа Golf 8 в Китай?

VW показа Golf 8 в Китай?

Осмото поколение на бестселъра на VW – Golf, обещава да запази статута си на супер важен модел на европейския пазар на компактни автомобили, но досега германският гигант използваше основно „мулета”, за да тества новата кола, качена на платформата MQB. Това обаче важеше до появата на интересни кадри, направени в Китай, където може би местните папараци

Осмото поколение на бестселъра на VW – Golf, обещава да запази статута си на супер важен модел на европейския пазар на компактни автомобили, но досега германският гигант използваше основно „мулета”, за да тества новата кола, качена на платформата MQB. Това обаче важеше до появата на интересни кадри, направени в Китай, където може би местните папараци са „заловили” предсерийните прототипи на Golf 8.

Предницата на прототипа е доста по-различна от тази на Golf 7 и 7.5, а от VW са избрали да закрият с камуфлаж страничните части на колата, не и задницата. Кадрите се появиха в няколко VW форуми и една от първите реакции на феновете беше, че снимките са фалшиви. Засега обаче не може да бъде доказано дали са фалшиви или не, но със сигурност са интересни.

Като цяло, автомобилът изглежда повече като дизайнерска студия, но пък носи емблеми и има ауспух, идентични с тези на Golf GTI.

Естествено, не трябва да пропускаме и логичното предположение, че във VW може да разделят развитието на Golf – на китайския пазар да бъде представен още един фейслифт на модела, а в Европа да дебютира новото поколение. И без това хечбек моделите все още трудно си пробиват път на китайския пазар.

Засега от компанията подсказват само, че Golf 8 ще има „по-смел дизайн” от предшествениците си, както и че в интериора ще „присъстват много по-сериозно много повече дигитални технологии”. Което звучи повече от обещаващо, без значение дали снимките от Китай са истински или не.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт