728 x 90

"Дизелгейт" и за Opel?

"Дизелгейт" и за Opel?

Германската прокуратура и полиция проведоха обиски тази седмица в централата на Opel в Рюселхайм, както и в завода на марката в Кайзерслаутерн. Поводът за тези действия е разследването дали Opel също не е фалшифицирал показанията за вредните емисии, отделяни от дизеловите мотори на компанията. Opel потвърди за „посещенията” на полицията, но отказа коментар по темата

Германската прокуратура и полиция проведоха обиски тази седмица в централата на Opel в Рюселхайм, както и в завода на марката в Кайзерслаутерн. Поводът за тези действия е разследването дали Opel също не е фалшифицирал показанията за вредните емисии, отделяни от дизеловите мотори на компанията.

Opel потвърди за „посещенията” на полицията, но отказа коментар по темата на разследването и обясни, че съдейства напълно на прокуратурата в хода на разследването.

Според вестник Bild, в момента експерти проверяват 95 000 автомобили Opel, за които се смята, че може да са получили незаконен софтуеър, който да влияе на отделяното количество вредни емисии при тестове и в ежедневна експлоатация. Ежедневникът посочи, че тук попадат популярни модели като Insignia, Zafira и кабриолетът Cascada.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт