728 x 90

Следващия месец дебютира нова Mazda3 (видео)

Следващия месец дебютира нова Mazda3 (видео)

Още през следващия месец се очаква Mazda да покаже ново поколение на хечбека си 3, като това би трябвало да се случи в рамките на изложението в Лос Анджелис. Японската компания вече започна да подготвя феновете си за премиерата, като разпространи първо предварително видео за модела. Oчаква се новата Mazda3 да се превърне в един

Още през следващия месец се очаква Mazda да покаже ново поколение на хечбека си 3, като това би трябвало да се случи в рамките на изложението в Лос Анджелис.

Японската компания вече започна да подготвя феновете си за премиерата, като разпространи първо предварително видео за модела. Oчаква се новата Mazda3 да се превърне в един от лидерите в своя сегмент благодарение на няколко иновации.

Както шпионски снимки от по-рано тази година показаха, машината ще получи изцяло дигитално инструментно табло, което ще предлага много по-богата функционалност от сегашното. Говори се, че японците ще внедрят система подобна на тази в новите Audi, Volkswagen и Skoda. С две думи, пред очите на шофьора ще може да се прожектира информация от навигационната система, както и данни за състоянието на автомобила.

Също така, както вече стана ясно, Mazda ще предлага и чисто новия си бензинов двигател за новата "тройка". Става дума за агрегат, който ще възпламенява бензино-въздушна смес посредством налягане, а не чрез искра.

По подобен начин работят дизеловите мотори, които не използват искрови свещи, за да възпламенят гориво-въздушната смес. Очаква се технологията най-накрая да бъде адаптирана и за бензинови мотори, като до момента са правени редица почти напълно неуспешни опити в тази посока. Според информация на Nikkei, подобна технология може да намали разхода на гориво на бензиновите мотори с до 30 процента. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт