728 x 90

Изтекоха снимки от McLaren Speedtail, наследникът на легендата F1

Моделната експанзия на McLaren, един от най-младите, но същевременно най-наложили се компании за производство на суперколи, продължава с лансирането на чисто новия Speedtail. Машината се явява идеен наследник на легендарния F1 и би трябвало да дебютира официално днес. За радост, часове преди премиерата, вече разполагаме с първите изтекли официални изображения. Те разкриват, че дизайнът на

Моделната експанзия на McLaren, един от най-младите, но същевременно най-наложили се компании за производство на суперколи, продължава с лансирането на чисто новия Speedtail. Машината се явява идеен наследник на легендарния F1 и би трябвало да дебютира официално днес.

За радост, часове преди премиерата, вече разполагаме с първите изтекли официални изображения. Те разкриват, че дизайнът на машината ще бъде много различен от всички останали представители на британците и ще бъде подчинен почти изцяло на аеродинамиката.

Много интересен е и фактът, че Speedtail разполага с централно разположено шофьорско място по примера на F1 от 90-те години. Пред шофьора се откриват три дисплея, като на централния ще бъде изкарвана най-важната информация за движението и състоянието на автомобила.

На малко по-високо ниво, в близост до колонките на предния прозорец, са поставени още два екрана. Те прожектират образ от страничните камери, които заместват традиционните огледала. Това решение отново е в полза на подобрената аеродинамика.

Все още не са ясни точните силови показатели, но се знае, че задвижването ще бъде поверено на битурбо 8-цилиндров мотор подпомаган от електрическа тяга за системна мощност от над 1000 к.с.

Производството на Speedtail ще започне следващата година, като засега се предвижда да бъдат сглобени не повече от 106 бройки. Всяка от тях ще има цена от около два милиона долара като цялата кота е вече предварително разпродадена.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт