728 x 90

Alpina прави 4-ата серия на BMW още по-вълнуваща

Alpina прави 4-ата серия на BMW още по-вълнуваща

Тунинг компанията Alpina представи лимитирана серия на своето виждане за развитие на BMW 4 серия – купе и кабриолета B4 S Bi-Turbo, която носи името Edition 99. Автомобилите са с мощност 452 конски сили, титаниева ауспухова система и пет варианта на оцветяване на купето. Производствената серия е едва 99 коли. В сравнение с „обикновената” Alpina

Тунинг компанията Alpina представи лимитирана серия на своето виждане за развитие на BMW 4 серия – купе и кабриолета B4 S Bi-Turbo, която носи името Edition 99. Автомобилите са с мощност 452 конски сили, титаниева ауспухова система и пет варианта на оцветяване на купето. Производствената серия е едва 99 коли.

В сравнение с „обикновената” Alpina B4 S Bi-Turbo версията Edition 99 се отличава с поредните доработки по 3-литровия 6-цилиндров двигател – увеличението на мощността е от 440 на 452, а на максималния въртящ момент – от 660 на 680 Nm.

Но динамиката на купето със задвижване 4х4 не се променя – 3,9 секунди за ускорението от 0 до 100 км/ч и 4,2 и 4,3 секунди за купето със задно предаване и кабриолета. Максималната скорост на трите варианта на Edition 99 е от 303 до 306 км/ч.

Промените включват и титаниева ауспухова система Akrapovic, която е със 7 килограма по-лека от стандартната, окачване Sport Plus, но само да купето, 20-инчови ковани алуминиеви джанти, самоблокиращ диференциал  и поредица от акценти в интериора като кожена тапицерия и алкантара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт