728 x 90

Вижте уникалния McLaren Speedtail в детайли (видео)

В края на миналата седмица McLaren показа официално дългоочаквания Speedtail – идейният наследник на легендарния модел F1. Всъщност, британците не искат да свързват двата автомобила, но доста числа сочат именно това. Например, производството на Speedtail ще бъде лимитирано до 106 бройки, точно колкото са сглобени и от F1. Освен това, и двете машини от съвсем

В края на миналата седмица McLaren показа официално дългоочаквания Speedtail – идейният наследник на легендарния модел F1. Всъщност, британците не искат да свързват двата автомобила, но доста числа сочат именно това.

Например, производството на Speedtail ще бъде лимитирано до 106 бройки, точно колкото са сглобени и от F1. Освен това, и двете машини от съвсем различни епохи разполагат с 3-местен интериор като шофьорът е поставен в центъра.

Задвижването на Speedtail идва от хибридна система, която развива мощност от над 1000 к.с. От McLaren обещават, че ще разпространят подробна информация за двигателя скоро.

Интересното е, че от производителя не съобщават и времето, за което машината ускорява от покой до 100 км/ч. Вместо това, като референтна стойност се посочва спринтът от 0 до 300 км/ч, като това упражнение става за 12.8 секунди.

Тези и още доста интересни детайли около автомобила можете да откриете във видеото по-долу.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт