728 x 90

Нов Citroen C5 през 2020 година

Производството на най-новото поколение Citroen C5 бе спряно миналата година, но неговият наследник ще бъде готов за 2020 г. Лимузината на ситроен ще е с още по-голямо междуосие и модерен интериорен дизайн с голям сензорен екран. Дизайнът на C5 отчасти е взет от концепцията CXperience, представен ана салона в Париж преди две години. Автомобилът технически

Производството на най-новото поколение Citroen C5 бе спряно миналата година, но неговият наследник ще бъде готов за 2020 г. Лимузината на ситроен ще е с още по-голямо междуосие и модерен интериорен дизайн с голям сензорен екран. Дизайнът на C5 отчасти е взет от концепцията CXperience, представен ана салона в Париж преди две години.

Автомобилът технически ще е братовчед на новия Peugeot 508, с бензинови двигатели с мощност от 180 до 225 к.с. и дизелови мотори с мощност от 130 до 180 к.с. В зависимост от агрегата, ще бъде инсталирана 6-степенна ръчна скоростна кутия иили автоматична 8-степенна EAT8. Също така ще има и plug-in хибридна версия с 225 к.с.

Новият шеф на Citroen за разработване на продукти Ричард Майер заяви по-рано, че лимузините ще останат значителна част от автомобилния пазар въпреки намаляването на търсенето им и нарастващия интерес към SUV.

Рисунки: autoplus.fr

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт