728 x 90

Cupra Ateca се оказа по-бърза от предварителните данни

SEAT започва производството на първия си спортен SUV модел. Той идва от новата марка Cupra и е базиран на станалия вече популярен джип Аteca. Доставките в Европа ще започнат до няколко седмици, а продажбата ще се случва в 277 специални дилърски центъра на континента. Интересното е, че SEAT разпространи нови данни по отношение на мощността,

SEAT започва производството на първия си спортен SUV модел. Той идва от новата марка Cupra и е базиран на станалия вече популярен джип Аteca. Доставките в Европа ще започнат до няколко седмици, а продажбата ще се случва в 277 специални дилърски центъра на континента.

Интересното е, че SEAT разпространи нови данни по отношение на мощността, ускорението и максималната скорост на модела. Както се знаеше и преди, 2.0-литровият турбо мотор под предния капак разполага с 300 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

За разлика от първоначалната информация обаче, ускорението от място до 100 км/ч отнема 5.2 секунди, а не 5.4 секунди. Максималната скорост пък е 247 км/ч, а не 245 км/ч.

Тягата от 4-цилиндровия турбо мотор достига до четирите колела посредством интелигентна 4х4 система и автоматична скоростна кутия с два съединителя.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт