728 x 90

В САЩ: Японските марки са най-надеждни

    Американското списание Consumer Reports оповести ежегодния си рейтинг на надеждността на автомобилите, предлагани на американския пазар. Резултатите на изследването за 2017 година се базират на информацията, събрана от 500 000 собственици на автомобили. Най-надеждните в класацията на Consumer Reports са японските автомобили. Най-малко количество повреди са регистрирани при Lexus, като луксозната марка на Toyota получава

    Американското списание Consumer Reports оповести ежегодния си рейтинг на надеждността на автомобилите, предлагани на американския пазар. Резултатите на изследването за 2017 година се базират на информацията, събрана от 500 000 собственици на автомобили.

    Най-надеждните в класацията на Consumer Reports са японските автомобили. Най-малко количество повреди са регистрирани при Lexus, като луксозната марка на Toyota получава 78 точки от 100 възможни. Второто място е за Toyota с 76 от 100.

    Топ 3 затваря Mazda, като японската марка регистрира скок с 12 позиции напред за 2017 година. В основата на този успех са добрите отзиви на собствениците на CX-9 и MX-5 Miata.

    В класацията следват още две азиатски марки: Subaru и Kia.

    Сред моделите първото място е за Lexus GX, следван от две версии на Toyota Prius – C и Prime, а Топ 5 допълват Mazda MX-5 и Toyota Corolla.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт