728 x 90

Sin Cars ще търси 20 милиона лева на борсата

    Българският производител на спортни автомобили Sin Cars планира да излезе на Софийската фондова борса, за да набере 20 милиона лева за производство на електромобили. Това обяви създателят на марката Росен Даскалов пред американската агенция Bloomberg. Даскалов обясни, че целта на Sin е да създаде многофункционален градски електромобил, който да се използва за пътнически превози, куриерски

    Българският производител на спортни автомобили Sin Cars планира да излезе на Софийската фондова борса, за да набере 20 милиона лева за производство на електромобили. Това обяви създателят на марката Росен Даскалов пред американската агенция Bloomberg.

    Даскалов обясни, че целта на Sin е да създаде многофункционален градски електромобил, който да се използва за пътнически превози, куриерски услуги и такси и прогнозира, че до няколко години центровете на европейските градове ще бъдат затворени за дизелови автомобили.

    Идеята на Даскалов е да произвежда в България електромобили, които да конкурират китайските.

    „Китай е твърде далеч, а ние можем да предложим по-добро качество”, обясни той пред Bloomberg.

    Даскалов планира да извади 40% от компанията на борсата, като за 2017 Sin Cars е реализирала продажби за 2,3 милиона долара.

    Компанията произвежда и продава суперспортни автомобили в цял свят, като има представителства в Европа, Северна Америка и Австралия, освен това участва и със собствен тим в европейския пистов шампионат GT4.

    Снимка: dunavmost.com

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт