728 x 90

Разпространиха нови снимки на Aston Martin Valkyrie

Разпространиха нови снимки на Aston Martin Valkyrie

Без да вдига кой знае колко шум, Aston Martin публикува нови снимки на хиперколата си Valkyrie в мрежата на Instagram. Британците описват произведението си като "дифузер на колела" и тези нови изображения показват точно това – линиите на колата наподобяват формите на болид от Формула 1, където всеки екстериорен детайл играе важна аеродинамична роля. Същото

Без да вдига кой знае колко шум, Aston Martin публикува нови снимки на хиперколата си Valkyrie в мрежата на Instagram. Британците описват произведението си като "дифузер на колела" и тези нови изображения показват точно това – линиите на колата наподобяват формите на болид от Формула 1, където всеки екстериорен детайл играе важна аеродинамична роля.

Същото влияние от Ф1 продължава и в интериора, където откриваме кокпит със състезателен волан и много карбон. В централната зона е поставен малък дисплей, който дава информация за състоянието на автомобила и неговото движение.

Фаровете на колата са били напълно преработени и използват съвсем различна технология спремо конвенционалните светлини. Резултатът е 30-40 процента по-ниско тегло на осветителните тела спрямо останалите модели на британския производител.

Интересно решение е взето и за емблемата на колата. Тъй като стандартно лого би било по-тежко от допустимото за инженерите, а обикновена лепенка не би била достойна, инженерите са разработили специална химически гравирана алуминиева табела с дебелина едва 70 микрона.

Все още липсват официални технически детайли, като различни източници твърдят, че задвижването ще идва от 6.5-литров V12 двигател, който ще бъде подпомаган от електромотор. Максималната системна мощност ще бъде 1130 к.с., които ще имат леката задача да задвижват кола с тегло от около 1030 килограма.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт