728 x 90

Новият флагман на Mahindra се казва Alturas G4

Новият флагман на Mahindra се казва Alturas G4

Новият 7-местен SUV на Mahindra ще се казва Alturas G4, а не XUV700. Флагманът на марката ще бъде пуснат на пазара в Индия до края на ноември. Mahindra Alturas G4 се базира на новия SsangYong Rexton G4, но идва в Индия с типичния за Mahindra дизайн в сравнение с глобалния Rexton. Най-вероятно големият и луксозен

Новият 7-местен SUV на Mahindra ще се казва Alturas G4, а не XUV700. Флагманът на марката ще бъде пуснат на пазара в Индия до края на ноември. Mahindra Alturas G4 се базира на новия SsangYong Rexton G4, но идва в Индия с типичния за Mahindra дизайн в сравнение с глобалния Rexton. Най-вероятно големият и луксозен кросоувър ще се предлага и в Европа, включително и България.

С новия си джип Mahindra за първи път нарушава собствената си традиция да не назовава своя автомобил, завършващ с буквата "O". Над 81% от каросерията на новия SUV на Mahindra се състои от високоякостна стомана, което означава по-добро ниво на безопасност и по-голяма стабилност.

Mahindra Alturas G4 SUV е с дължина 4850 мм, широчина 1960 мм и височина 1825 мм. Той има и внушителен просвет от пътя – 224 мм. Mahindra Alturas G4 ще бъде задвижван от нов 2,2-литров дизелов двигател с мощност 181 к.с. и 420 Нм въртящ момент при 1600 – 2600 об/мин. Моторът ще бъде комбиниран с 7-степенна автоматична скоростна кутия AT. Индийската джипка ще се предлага и с 4WD вариант.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт