728 x 90

825 конски сили за пистовия McLaren Senna GTR

    McLaren показа как може да изглежда пистовата версия на суперавтомобила Senna, носеща допълнителното означение GTR. Естествено, автомобил, кръстен на великия Айртон Сена ще бъде гледан под лупа от специалисти и анализатори от цял и представянето му на писта не може да бъде съпроводени с компромиси. Senna GTR ще бъде произведен в серия от едва 75

    McLaren показа как може да изглежда пистовата версия на суперавтомобила Senna, носеща допълнителното означение GTR. Естествено, автомобил, кръстен на великия Айртон Сена ще бъде гледан под лупа от специалисти и анализатори от цял и представянето му на писта не може да бъде съпроводени с компромиси.

    Senna GTR ще бъде произведен в серия от едва 75 коли, като всяка една от тях ще се сглобява ръчно в базата на компанията в Уокинг. Цената на всеки един Senna GTR е около 1,2 милиона евро, като първите доставки за клиентите ще са факт към септември догодина.

    Senna GTR получава модернизирана версия на 4-литровия V8 двигател на модела, като мощността му ще е 825 конски сили, с 25 повече в сравнение със Senna. Все още обаче не са известни динамичните характеристики на Senna GTR, но от McLaren обещаха, че това е един от най-бързите пистови автомобили в света.

    Стандартният Senna се ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди, от 0 до 200 км/ч за 6,8 секунди, а максималната му скорост е 340 км/ч. Senna GTR ще е с още по-впечатляващи показатели.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт