728 x 90

Добра или лоша сделка – Mercedes 600 Pullman за половин милион долара?

В Портланд, щата Орегон, се появи доста специален автомобил за продажба. Става дума за Mercedes 600 Pullman, който е принадлежал на либийския крал Идрис през 1969 година. Машината е карана от Идрис доста малко, тъй като в месеците след пристигането на лимузината той бива свален чрез военен преврат от Муамар ал-Кадафи. Все пак, в историята

В Портланд, щата Орегон, се появи доста специален автомобил за продажба. Става дума за Mercedes 600 Pullman, който е принадлежал на либийския крал Идрис през 1969 година.

Машината е карана от Идрис доста малко, тъй като в месеците след пристигането на лимузината той бива свален чрез военен преврат от Муамар ал-Кадафи. Все пак, в историята й е записано, че е служила на тогавашния държавен лидер на Либия. Освен това, представителната лимузина се появява в третия сезон на сериала "The Man in the High Castle".

Задвижването е поверено на масивен 6.3-литров бензинов двигател, чиято мощност е 250 к.с. Моторът работи в тандем с 4-степенна автоматична скоростна кутия.

През последните години машината е преминала през цялостна реставрация, която включва и механичните компоненти. След възстановяването са изминати само около 300 км.

Исканата цена на лимузината е 495 хиляди долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт