728 x 90

Спират SEAT Toledo поради слаби продажби

SEAT преустанови продажбите на модела си Toledo във Великобритания, като същата мярка се очаква да бъде взета и в останалите части на Европа до края на годината. Причината за решението е ясна – достъпният модел, който е почти близнак на Skoda Rapid, не успява да намери достатъчно клиенти на Стария континент. От началото на годината

SEAT преустанови продажбите на модела си Toledo във Великобритания, като същата мярка се очаква да бъде взета и в останалите части на Европа до края на годината.

Причината за решението е ясна – достъпният модел, който е почти близнак на Skoda Rapid, не успява да намери достатъчно клиенти на Стария континент. От началото на годината досега испанците са успели да пласират под 7000 бройки от седана на всички пазари в Европа.

Засега не се планира директен наследник на возилото. Skoda ще замени Rapid със чисто новия Scala, a за SEAT ще остане да вземе решението дали изобщо да участва в този сегмент.

Интересното е, че във Великобритания, а и в повечето европейски страни, Skoda продължава да продава Rapid. Очаква се продажбите на това возило да бъдат преустановени в началото на следващата година, когато ще стартира предлагането на чисто новия Scala.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт