728 x 90

BMW 1-а серия седан идва в Европа

BMW 1-а серия седан идва в Европа

Версията седан на 1-ата серия на BMW ще се появи и на европейския пазар, въпреки че първоначално беше предназначен само за Китай. После излезе и на пазара в Мексико. Тестовете на седана вече бяха „заловени” от папараци по пътищата край Мюнхен и визуално колата не се отличава от китайския си аналог. Автомобилът е изграден върху

Версията седан на 1-ата серия на BMW ще се появи и на европейския пазар, въпреки че първоначално беше предназначен само за Китай. После излезе и на пазара в Мексико.

Тестовете на седана вече бяха „заловени” от папараци по пътищата край Мюнхен и визуално колата не се отличава от китайския си аналог.

Автомобилът е изграден върху модулната платформа UKL, като през 2014 година това шаси дебютира при Mini, а след това се появи и при компактния миниван BMW 2-Series Active Tourer. А още по-късно платформата намери приложение и при второто поколение на Х1 и Х2.

Седанът ще е пряк съперник на А-класата на Mercedes и Audi A3, но все още не се знае кога точно моделът ще бъде потвърден за Европа.

Догодина пък BMW ще представи новата 1-а серия, отново като хечбек, но вече с предно предаване и сериозно модернизирана версия на 1,5-литровия 3-цилиндров двигател. Най-вероятно моделът ще има и хибридна версия.

Снимка: Motor1.com

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт