728 x 90

Новият Chevrolet Captiva се оказа китаец

Новият Chevrolet Captiva се оказа китаец

Гигантът GM изтегли Chevrolet от Европа, но марката остава активна на много други пазари, като извън Щатите на някои от тях се предлагат автомобили, сглобявани в Азия. Този уикенд на автомобилния салон в Колумбия дебютира новото поколение на SUV модела Captiva, който преди години беше натрупал популярност и у нас. Сега представеният в Богота автомобил

Гигантът GM изтегли Chevrolet от Европа, но марката остава активна на много други пазари, като извън Щатите на някои от тях се предлагат автомобили, сглобявани в Азия.

Този уикенд на автомобилния салон в Колумбия дебютира новото поколение на SUV модела Captiva, който преди години беше натрупал популярност и у нас. Сега представеният в Богота автомобил се оказа, че вече има китайски двойник – Baojun 530. Разликите в дизайна на екстериора се броят на пръсти, а решението е логично, като се има предвид, че марката Baojun е съвместен проект на концерните General Motors и SAIC.

Новата Captiva ще се предлага във варианти с 5 и 7 места, но все още се чакат официалните данни за размерите на автомобила. Що се отнася до Baojun 530, то той е с дължина 4655 мм, междуосието му е 2750 мм и този модел се предлага в Китай само с пет места.

Основен двигател на Captiva ще е 1,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 147 конски сили, който ще работи с 6-степенна механична трансмисия или безстепенен автоматик.

От Chevrolet запазиха по-интересната информация за по-нататък – все още не се знае дали Captiva ще се предлага със задвижване 4х4, кога излиза на пазара и на какви цени.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт