728 x 90

Chevrolet съживява името Monza

    Chevrolet съживява името Monza за американския пазар, като новият модел ще е седан от средния клас с „динамичен дизайн, който наследява спортната ДНК на марката”, както твърди информацията от GM. Новият Chevrolet Monza ще дебютира на салона в Гуанджоу, но от бранда засега показаха само как ще изглежда част от предницата. От този кадър се

    Chevrolet съживява името Monza за американския пазар, като новият модел ще е седан от средния клас с „динамичен дизайн, който наследява спортната ДНК на марката”, както твърди информацията от GM.

    Новият Chevrolet Monza ще дебютира на салона в Гуанджоу, но от бранда засега показаха само как ще изглежда част от предницата. От този кадър се разбира, че Monza ще има и версия RS, която би трябвало да е спортният вариант на модела.

    В последните години обаче автомобилната индустрия осигури доста модели с интересен и динамичен дизайн и посредствено представяне на пътя, особено пък като става въпрос за китайския пазар, затова и независимите анализатори не бързат да се поддават на еуфорията на Chevrolet.

    Интересното е, че GM е използвал през годините името Monza за най-различни модели както в Северна Америка, така и в Европа и Южна Америка.

    През втората половина на 70-те Chevrolet предлага на пазара в Щатите купето Monza с две врати. Това е дериват на Chevrolet Vega, като моделът не е особено успешно. Още през 60-те пък се появява Chevrolet Corvair Monza с разположен отзад двигател.

    В Европа феновете на Opel помнят Monza, като моделът е изграден върху V платформата на GM и съществува от 1978 до 1986.

    Освен това, комби версията на Kadett E се продава в ЮАР като Opel Monza, а в Бразилия и Венецуела Opel Ascona C става Chevrolet Monza, като там присъства и уникалната за Латинска Америка фастбек версия с три врати.

    Различните модели, получавали името Monza през годините най-малкото подсказват, че маркетинг специалистите на GM и до днес не са съвсем ориентирани какво точно идва да каже това название.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт