728 x 90

Арестуваха Карлос Гон за злоупотреби!

    Босът на автомобилния алианс Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон е арестуван в Япония след разпит за предполагаеми злоупотреби, съобщиха световните агенции. Разпитът е бил проведен в централата на Nissan в Йокохама. Срещу Гон и един от директорите на компанията Грег Кели е в ход вътрешно разследване за злоупотреби. Nissan е предал резултата от разследването на японската прокуратура

    Босът на автомобилния алианс Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон е арестуван в Япония след разпит за предполагаеми злоупотреби, съобщиха световните агенции. Разпитът е бил проведен в централата на Nissan в Йокохама.

    Срещу Гон и един от директорите на компанията Грег Кели е в ход вътрешно разследване за злоупотреби. Nissan е предал резултата от разследването на японската прокуратура и заяви, че е готов напълно да сътрудничи на органите на реда. Освен това президентът на автомобилния гигант Хирото Саикава е пожелал от съвета на директорите мигновената оставка на Гон и Кели.

    Новините около един от най-успешните мениджъри в света на автомобилното производство предизвикаха срив на акциите на Nissan с 12-15% в Париж и Франкфурт.

    Вътрешната проверка установила, че в продължение на години Гон и Кели за занижавали данните за доходите на Гон в отчетите пред фондовата борса в Токио. Разкрити били и случаи на използване на активи на компанията за лични цели на президента със съучастието на Кели.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт