728 x 90

Последни тестове на новото Renault Clio

Последни тестове на новото Renault Clio

Renault ще представи новото поколение на хечбека Clio още в началото на 2019 г. Шпионски снимки на популярния модел бяха публикувани в изданието Autocar. Основни конкуренти на колата са Ford Fiesta и Volkswagen Polo."На практика всичко е завършено. Това ще бъде най-доброто Рено Клио, правено някога", уверен е шеф-дизайнерът на Renault Лорен ван ден Акер.Дизайнът

Renault ще представи новото поколение на хечбека Clio още в началото на 2019 г. Шпионски снимки на популярния модел бяха публикувани в изданието Autocar. Основни конкуренти на колата са Ford Fiesta и Volkswagen Polo.
"На практика всичко е завършено. Това ще бъде най-доброто Рено Клио, правено някога", уверен е шеф-дизайнерът на Renault Лорен ван ден Акер.
Дизайнът на новия модел ще бъде изпълнен в корпоративния стил на съвременните автомобили Renault. Интериорът също е сериозно преработен.

Новият хечбек ще бъде построен върху усъвършенствана платформа CMF-B, която сега използва в най-новото поколение на Nissan Micra. Автомобилът ще стане по-лек и ще получи 1-литров и 1,3-литров бензинов турбодвигател и 1,5-литров дизел, а по-късно моделът ще бъде оборудван с хибридна задвижваща система.
Актуалното поколение на Renault Clio е на пазара от 6 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт