728 x 90

Mitsubishi все още се чуди за нов Pajero

Mitsubishi все още се чуди за нов Pajero

Mitsubishi не спира да обновява най-големия си джип Pajero през последните години, но моделът остава на практика базиран от версията от 2006 година дори и днес. Японската марка все още не може да вземе решение по отношение на неговия наследник, като такова се очаква най-вероятно през следващата година. Съображенията на компанията са основно две. От

Mitsubishi не спира да обновява най-големия си джип Pajero през последните години, но моделът остава на практика базиран от версията от 2006 година дори и днес.

Японската марка все още не може да вземе решение по отношение на неговия наследник, като такова се очаква най-вероятно през следващата година.

Съображенията на компанията са основно две. От една страна Pajero се продава в един доста нишов сегмент на истински офроудъри, който има доста малко потребление. От друга, новите норми за вредни емисии ще направят създаването на такъв автомобил доста скъпо.

Все пак, шансове има, като в най-голяма степен това се дължи на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Именно от Nissan и по-специално от модела Patrol може да дойде платформата за новия Pajero, като това ще намали драстично сумата за развойна дейност.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт