728 x 90

Официално: Карлос Гон вече не работи в Nissan

Официално: Карлос Гон вече не работи в Nissan

Три дни, след като разследването срещу Карлос Гон излезе на бял свят и големият шеф на Renault-Nissan се озова в ареста, Гон вече не работи за компанията, която спаси от фалит преди почти 20 години. В свое официално съобщение, разпространено вчера, бордът на директорите на Nissan потвърди, че е решил да освободи Гон от постовете

Три дни, след като разследването срещу Карлос Гон излезе на бял свят и големият шеф на Renault-Nissan се озова в ареста, Гон вече не работи за компанията, която спаси от фалит преди почти 20 години.

В свое официално съобщение, разпространено вчера, бордът на директорите на Nissan потвърди, че е решил да освободи Гон от постовете председател на борда и директор, който има право да представлява компанията.

Това решение стана факт само ден, след като в Renault решиха, че Гон няма да бъде уволнен, докато няма повече информация за хода на разследването и неговите резултати.

Освен това, шефовете на Nissan са гласували за създаването на надзорен комитет, оглавен от Масаказу Тойода, който има за задача да намери следващия президент на компанията.

В същото време Гон остава в ареста в Токио, като местонахождението му се пази в тайна, а според японския вестник Asahi, Гон ще остане затворен поне още 10 дни. Според японските закони, арестът може да продължи до 20 дни без да има официално повдигнато обвинение.

Според непотвърдена информация, Гон не е обявил приходи в размер на 44,6 милиона долара в периода 2011 – 2015 година. За това престъпление Гон може да получи затвор до 10 години, символична глоба в размер на 89 000 долара или и двете.

Цялата информация относно разследването на Гон и евентуалните престъпления, за които той ще отиде на съд, ще станат ясни, когато прокуратурата в Токио е готово с обвинителния акт, в които те ще бъдат описани и изброени.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт