728 x 90

Това е новият Range Rover Evoque (видео, галерия снимки)

Това е новият Range Rover Evoque (видео, галерия снимки)

Land Rover представи вчера второто поколение на Range Rover Evoque на закрито събитие в Лондон. Новият модел е изграден върху платформата PTA (Premium Transverse Architecture), а дизайнът му е по-близък до стилистиката на по-големия Velar. За разлика от своя предшественик новият Evoque ще се произвежда само във вариант с 5 врати, а автомобилът е съхранил

Land Rover представи вчера второто поколение на Range Rover Evoque на закрито събитие в Лондон. Новият модел е изграден върху платформата PTA (Premium Transverse Architecture), а дизайнът му е по-близък до стилистиката на по-големия Velar.

За разлика от своя предшественик новият Evoque ще се произвежда само във вариант с 5 врати, а автомобилът е съхранил размерите на предишното поколение на модела, както и най-общите пропорции на каросерията и стилистиката при оформлението на дизайна.

Новата платформа PTA позволява използването на двигатели с вътрешно горене, както и на 48-волтова хибридна система.

Гамата двигатели включва 3- и 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори от семейството Ingenium с мощност от 150 до 249 конски сили.

Новият Evoque ще има две хибридни версии. Първата – MHEV, ще се задвижва от 2-литров 4-цилиндров бензинов турбо двигател, който работи с електромотор и общата им мощност става 300 конски сили. Втората – PHEV, получава нов 3-цилиндров турбодвигател и електромотор, като батерията за електромотора ще се зарежда от електрическата мрежа.

Всички версии на новия Evoque получават 9-степенен автоматик на ZF и задвижване 4х4 с функция Driveline Disconnect, която позволява изключването на задния мост и прехвърлянето до 100 процента на въртящия момент на предния.

БОГАТА ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт