728 x 90

SEAT Leon може да получи и версия седан

SEAT Leon може да получи и версия седан

Leon е един от най-популярните модели на SEAT, а развитието на моделното му семейство може да поеме в интересна посока. Следващото поколение на хечбека ще се появи през 2019 година, а през 2020 моделът може да получи и версия седан. В момента много от автомобилните компании изоставят традиционните седани, за да произвеждат повече кросоувъри и

Leon е един от най-популярните модели на SEAT, а развитието на моделното му семейство може да поеме в интересна посока. Следващото поколение на хечбека ще се появи през 2019 година, а през 2020 моделът може да получи и версия седан.

В момента много от автомобилните компании изоставят традиционните седани, за да произвеждат повече кросоувъри и SUV модели, а търсенето на коли с по-класически форми постоянно намалява.

Очаква се, че новата генерация на Leon ще се появи през март в Женева, но серийния вариант ще е готов едва в края на 2019, като така разликата във времето между лансирането на хечбека и седана няма да е особено голяма.

Четвъртото поколение на Leon ще използва платформата MQB Evo, а в дизайна му ще се появят черти от кросоувъра Tarraco.

Хечбекът и седанът, както и комбито, ще споделят една и съща гама двигатели – 1-литров бензинов TSI с 3 цилиндъра, 4-цилиндров 1.5 TSI и два TDI агрегата с обем 1,6 и 2 литра.

Актуалният Leon е най-добре продаваният модел на SEAT – 112 799 коли от 1 януари до края на септември тази година на европейския пазар, като увеличението спрямо миналата година е 1,8%

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт