728 x 90

Mazda няма планове за нов MPS модел

На изложението в Лос Анджелис през миналата седмица Mazda показа изцяло новото поколение на хечбека си 3. Машината е възможно да се предлага и във версия с ръчна скоростна кутия и 4х4 предаване, но това не означава, че ни очаква нова спортна модификация. Феновете на марката тъгуват по MPS автомобилите от Mazda, но японците нямат

На изложението в Лос Анджелис през миналата седмица Mazda показа изцяло новото поколение на хечбека си 3. Машината е възможно да се предлага и във версия с ръчна скоростна кутия и 4х4 предаване, но това не означава, че ни очаква нова спортна модификация.

Феновете на марката тъгуват по MPS автомобилите от Mazda, но японците нямат намерението да възраждат трибуквеното съкращение. Причината за това е, че този сегмент е доста нишов и инвестициите в него се изплащат много трудно.

Вместо това, Mazda ще се ориентира към атака на европейските премиум марки, предлагайки по-високо качество и по-добър комфорт. Именно това позициониране на марката означава, че няма да видим и сериен нов автомобил с роторен двигател.

Всъщност, Mazda ще лансира нов ванкелов агрегат, но той ще се използва за удължител на пробега в бъдеща електрическа машина. Мечтите за спортна кола с роторен двигател ще останат само на хартия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт