728 x 90

Lotus готви конкурент на Bugatti Chiron

Lotus готви конкурент на Bugatti Chiron

Легендарният британски бренд Lotus разработва електрически суперавтомобил, който ще стане достоен противник на Bugatti Chiron. Колата с кодово име Project Omega ще стане най-бързия и скъп модел в историята на компанията. Прототипът ще бъде показан премиерно през следващата година. Серийната версия на ексклузивното возило ще дебютира по-късно и ще струва €2 250 000, съобщава Autocar.

Легендарният британски бренд Lotus разработва електрически суперавтомобил, който ще стане достоен противник на Bugatti Chiron. Колата с кодово име Project Omega ще стане най-бързия и скъп модел в историята на компанията.

Прототипът ще бъде показан премиерно през следващата година. Серийната версия на ексклузивното возило ще дебютира по-късно и ще струва €2 250 000, съобщава Autocar.

По неофициални данни хиперавтомобилът със задвижване на двете оси ще получи няколко елмотора. Сумарната мощност на електрическата силова установка ще превишава 1000 конски сили.

Преходът без презареждане на новата кола ще е в рамките на 400 километра. През миналата година британският производител на спортни автомобили Lotus премина под контрола на китайската фирма Zhejiang Geely Holding Group, която е собственик и на шведската марка Volvo.

Снимка: autocar.co.uk

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт