728 x 90

McLaren махна покрива на 720S (видео от AutoClubTV)

Един от най-потентните съвременни супер автомобили вече може да се поръча и във версия кабриолет. Става дума за McLaren 720S Spider, който се присъединява към вече предлагащото се 720S купе. По данни на британците, сгъваемият покрив е най-бързият в сегмента, като се нуждае от само 11 секунди, за да се отвори или прибере напълно. Това

Един от най-потентните съвременни супер автомобили вече може да се поръча и във версия кабриолет. Става дума за McLaren 720S Spider, който се присъединява към вече предлагащото се 720S купе.

По данни на британците, сгъваемият покрив е най-бързият в сегмента, като се нуждае от само 11 секунди, за да се отвори или прибере напълно. Това може да се случва при скорост на движение до 50 км/ч.

McLaren се хвали също така, че колата е с цели 88 килограма по-лека от най-близкия си по тегло пряк конкурент. Общото тегло на кабриото възлиза на 1332 кг, което е с 49 кг повече от варианта с фиксиран таван.

Задвижването идва от 4.0-литров V8 битурбо мотор, чиято максимална мощност е 710 к.с. Агрегатът работи заедно със 7-степенна секвенциална скоростна кутия, която позволява ускорение от място до 100 км/ч за малко под три секунди. Максималната скорост на движение е 341 к.с.

Цената на модела в Германия стартира от 237 000 евро, като поръчки вече се приемат. Първите доставки ще бъдат изпълнени през март 2019 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт