728 x 90

BMW спира комби версията на новата 3-а серия за Щатите

BMW спира комби версията на новата 3-а серия за Щатите

BMW сюрпризира неприятно феновете на комби моделите в Северна Америка, след като компанията реши да не предлага този вариант на новата 3-ата серия в САЩ. Моделът дебютира тази година на салона в Париж, а новината беше потвърдена днес от говорител на компанията. За сметка на това, акцентът в моделната гама на баварците отвъд Океана ще

BMW сюрпризира неприятно феновете на комби моделите в Северна Америка, след като компанията реши да не предлага този вариант на новата 3-ата серия в САЩ. Моделът дебютира тази година на салона в Париж, а новината беше потвърдена днес от говорител на компанията.

За сметка на това, акцентът в моделната гама на баварците отвъд Океана ще е върху кросоувърите и SUV моделите, като новият X5 е логичният фаворит за вниманието на американците.

В същото време обаче много анализатори, при това не само в Щатите, са на мнение, че точно комби версиите на класическите седани са едно от най-силните оръжия на компаниите в битката срещу SUV-манията обхванала цял свят в последните десетилетия. Защото на много от развитите пазари има много шофьори, които не си падат по кросоувъри или SUV автомобили, но пък класическите седани са им скучни.

Volvo например пое по различен път в сравнение с BMW и първо представи в Щатите голямото комби V90, а сега идва ред и на по-малкото V60.

Все пак, комби версията на предишното поколение за известно време ще се предлага заедно със седана от новата генерация. За пазара в Щатите тази комби версия ще е само 330i xDrive – 2-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор със задвижване на четирите колела.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт