728 x 90

Все пак ще има ново поколение Nissan Juke за Европа

Nissan замени изцяло малкия си джип Juke в Америка с новия Kicks, но в Европа машината все още се продава. Доскоро не се знаеше какво ще бъде бъдещето й, но изглежда Juke ще остане в производство. Nissan планира да покаже нов Juke през следващата година като автомобилът ще бъде базиран на изцяло нова платформа. Първоначалният

Nissan замени изцяло малкия си джип Juke в Америка с новия Kicks, но в Европа машината все още се продава. Доскоро не се знаеше какво ще бъде бъдещето й, но изглежда Juke ще остане в производство.

Nissan планира да покаже нов Juke през следващата година като автомобилът ще бъде базиран на изцяло нова платформа. Първоначалният план е бил моделът да дебютира преди края на 2018 г., но това ще се случи през 2019 поради различни причини, една от които най-вероятно е задържането на Карлос Гон.

Малката джипка ще използва същата архитектура, която стои в основата на коли като Nissan Qashqai, Nissan X-Trail, Renault Kadjar, Renault Koleos и други. 

Наскоро главният дизайнер на Nissan Алфонсо Албаиса заяви за списание Autocar, че второто поколение на Juke „не прилича много на предишното”.

„Освен това, новата генерация на Juke не прилича и на IMx (концептуалния електрически кросоувър, показан в Токио миналата година), както и на новия Leaf. Става въпрос за градски метеор с гаден характер.”

Той отхвърли твърденията, че първоначалната версия на дизайна на Juke не е била одобрена за серийната версия и колата е била върната за доработване.

„Не е имало такова нещо, не знам откъде се появи тази информация – обясни Албаиса. – Получи се доста интересен автомобил.”

Първото поколение на Juke дебютира на салона в Женева през 2010 година и се оказа много важен за популяризирането на субкомпактните кросоувъри на европейския пазар.

Между 2010 и 2016 пазарът на субкомпактни кросоувъри нарасна 10 пъти, а до 2022 се очаква този пазар да се удвои спрямо нивата от 2016 година и да достигне 1,13 милиона продажби.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт