728 x 90

2019: Tesla ще покаже прототип на електрическия си пикап?

    Илън Мъск на няколко пъти в последните две години лансира идеята, че Tesla ще създаде електрически пикап. Сега той отново се върна на темата, като дори прогнозира, че през 2019 може да видим прототипа на бъдещия сериен модел. През април 2017 година Мъск за първи път спомена в Twitter, че има желание компанията му да

    Илън Мъск на няколко пъти в последните две години лансира идеята, че Tesla ще създаде електрически пикап. Сега той отново се върна на темата, като дори прогнозира, че през 2019 може да видим прототипа на бъдещия сериен модел.

    През април 2017 година Мъск за първи път спомена в Twitter, че има желание компанията му да произвежда електрически пикап. Не пропускайте уточнението, че това събитие се случи преди „производствения ад”, в който се озова Tesla с Model 3. През пролетта на 2017 година Мъск беше на мнение, че премиерата на пикапа ще се състои след 18 до 24 месеца.

    След това, през юни тази година Мъск отново повдигна темата за пикапа, но много анализатори бяха убедени, че го прави само, за да отклони вниманието от трудностите с увеличаването на производството на Model 3. И сега, на 11 декември отново дойде ред на возилото, като Мъск заговори за прототип.

    Естествено, представянето на един прототип няма много общо със серийното производство, нито пък може да бъде точен ориентир кога ще започне то, но все пак е стъпка в посоката, която искат почитателите на марката.

    А и появата на пикап в гамата на Tesla поставя въпроса къде точно ще се произвежда този модел. В завода във Фримонт, където се сглобяват моделите S, X и 3, производственият капацитет не позволява добавянето на четвърти модел. Сега компанията строи нови сгради, но не е ясно дали там ще има нужното оборудване и пространство, за да започне масово производство на още един модел.

    Неизвестният до скоро стартъп Rivian вече представи електрически пикап и SUV на салона в Лос Анжелис през ноември и се очаква серийното им производство да стартира през 2020 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт