728 x 90

Немска фирма работи по технология, която намалява вредните емисии на ДВГ с до 80%

Немска фирма работи по технология, която намалява вредните емисии на ДВГ с до 80%

Немската стартъп компания Micro Wave Ignition AG твърди, че работи по технология, която трябва да революционизира двигателите с вътрешно горене. По предварителни данни, тя трябва да намали разхода на гориво при дизеловите и бензиновите агрегати с до 30 процента и да намали изхвърляните в околната среда вредни газове с до цели 80 процента. Технологията използва микро

Немската стартъп компания Micro Wave Ignition AG твърди, че работи по технология, която трябва да революционизира двигателите с вътрешно горене. По предварителни данни, тя трябва да намали разхода на гориво при дизеловите и бензиновите агрегати с до 30 процента и да намали изхвърляните в околната среда вредни газове с до цели 80 процента.

Технологията използва микро вълни за възпламеняване на горивото, като това би трябвало да намали драстично температурата на изгаряне на горивото в цилиндъра. От там би трябвало да се породи и намаленото изхвърляне на вредни газове.

Макар и фирмата да е доста малка към момента, тя е успяла да привлече вниманието на някои интересни кадри в автомобилната индустрия. Между тях е и бившият CEO на Porsche Венделин Видекинг. Той заедно с още около 20 влиятелни фигури от бранша владеят около 20 процента от стартъп компанията и упорито търсят нови инвеститори.

Повече за технологията и това как работи тя можете да видите тук.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт