728 x 90

Клиенти на Hyundai и Kia съдят двете компании

    Собственици на различни модели Hyundai и Kia съдят в Щатите двете корейски марки, които са собственост на Hyundai, заради непровокирано избухване на пожар в двигателния отсек, както и заради липсата на реакция от страна на марките след оплакванията заради тези проблеми. Експертизата на ищците е показала, че огънят избухва заради липса на смазване, което се

    Собственици на различни модели Hyundai и Kia съдят в Щатите двете корейски марки, които са собственост на Hyundai, заради непровокирано избухване на пожар в двигателния отсек, както и заради липсата на реакция от страна на марките след оплакванията заради тези проблеми.

    Експертизата на ищците е показала, че огънят избухва заради липса на смазване, което се дължи на конструктивен дефект, водещ до износване на част от движещите се части на двигателя, повишено триеме и оттам запалване.

    Според данните на адвокатската кантора, представляваща клиентите, които съдят Hyundai и Kia, преди началото на делото е имало 350 оплаквания заради такива проблеми. Без реакцията от страна на американските подразделения на корейските марки.

    Засегнатите модели са Hyundai Sonata (моделни години от 2011 до 2019), Kia Optima (2011-2019), Kia Sportage (2011-2019), Kia Sorento (2012-2019), Kia Soul (2012-2019), Hyundai Santa Fe и Santa Fe Sport (моделни години от 2013 до 2019) като във всички случаи става въпрос за коли, задвижвани от бензинови двигатели – 2-литровият турбомотор Theta II или 2,4-литров атмосферен агрегат.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт