728 x 90

Китайци пускат спортен електромобил в Щатите

    Електрическото спортно купе Qiantu K50 ще се произвежда и продава в Щатите, но от китайска компания. Производител е Qiantu Motors, която е собственост на друг китайски автомобилен производител – CH-Auto. За да стигне до американския пазар K50, Qiantu сключи споразумение с Mullen Technologies – базирана в Калифорния компания, която произвежда и автомобили. Mullen е в

    Електрическото спортно купе Qiantu K50 ще се произвежда и продава в Щатите, но от китайска компания. Производител е Qiantu Motors, която е собственост на друг китайски автомобилен производител – CH-Auto.

    За да стигне до американския пазар K50, Qiantu сключи споразумение с Mullen Technologies – базирана в Калифорния компания, която произвежда и автомобили. Mullen е в основата на този план – американската фирма ще сглобява K50 и след това ще продава колите в мрежата си в Щатите.

    Все още китайско-американският план за лансиране на K50 не е достатъчно подробен, но се предполага, че производството ще е в завода на Mullen в Ню Морено, Калифорния.

    От Qiantu обявиха, че футуристичният K50 ще е с мощност 402 конски сили, идващи от два електромотора, които осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди, а максималната скорост ще е 200 км/ч. Батерията е с мощност 78 киловатчаса, което пък осигурява пробег от почти 380 километра с едно зареждане.

    Спортното купе вече се произвежда в Китай, но засега няма цена за американския пазар. В Китай цената му е малко под 110 000 долара.

    K50 трябва да излезе на американския пазар през 2020 година, като се очаква Mullen да започне да приема поръчки през 2019.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт