728 x 90

McLaren посвети хибриден хиперкар на шампионския болид на Айртон Сена

McLaren посвети хибриден хиперкар на шампионския болид на Айртон Сена

McLaren представи уникална версия на хибридния пистов хиперавтомобил P1 GTR, който е изпълнен в стила на болида McLaren MP4/4. С този състезателен "звяр" легендарният бразилски пилот Айртон Сена през 1998 г. спечели своята първа шампионска титла във Формула 1. Един от 58-е произведени P1 GTR (шаси номер 12) е изграден по индивидуална поръчка на автомобилен

McLaren представи уникална версия на хибридния пистов хиперавтомобил P1 GTR, който е изпълнен в стила на болида McLaren MP4/4. С този състезателен "звяр" легендарният бразилски пилот Айртон Сена през 1998 г. спечели своята първа шампионска титла във Формула 1.

Един от 58-е произведени P1 GTR (шаси номер 12) е изграден по индивидуална поръчка на автомобилен колекционер и поклоник на Сена, името на който се пази в тайна. Хиперколата е получила състезателна ливрея, оцветена в духа на тогавашния титуален спонсор на отбора McLaren – тютюневият гигант Marlboro.

Автомобилът е получил името Beco, което е препратка към детския прякор на Айртон Сена. За хиперколата е разработен специален аеродинамичен комплект за тялото, увеличаващ притегателната сила към пътя от 600 до 800 килограма.

Топлинният щит на двигателното отделение е покрит с 24-каратово злато. В кабината стандартните състезателни седалки са сменени с ултра леки кресла от въглеродни влакна, предназначени за хиперавтомобила McLaren Senna.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт