728 x 90

Продават на търг една от най-икономичните коли в света

Продават на търг една от най-икономичните коли в света

Volkswagen се подготвя за огромна офанзива с лансирането на няколко електрически автомобила, но далеч преди това да се случи възгледите върху еко возилата на марката бяха съвсем различни. Преди около пет години VW лансира кратка серия от модела XL1, като един от общо 250-те екземпляра отива на търг. Машината има 0.8-литров турбодизелов двигател, който разполага

Volkswagen се подготвя за огромна офанзива с лансирането на няколко електрически автомобила, но далеч преди това да се случи възгледите върху еко возилата на марката бяха съвсем различни. Преди около пет години VW лансира кратка серия от модела XL1, като един от общо 250-те екземпляра отива на търг.

Машината има 0.8-литров турбодизелов двигател, който разполага с малко под 50 к.с. Той се подпомага от електрически мотор с 27 к.с. като пикът в тягата при общата работа на двата агрегата достига 75 к.с. Средният разход на гориво по каталог е 0.9 литра на 100 км, но тази стойност включва около 50 километра изминати само на ток.

Колата от снимките ще се продаде по време на търг на Silverstone Auctions на 17 януари тази година, който ще се проведе в Бирмингам. Документите на машината показват само един предишен собственик и около 500 километра общ пробег. Състоянието е неразличимо от ново.

Очакваната цена е около 100 000 евро, но не е изключен и интерес, който да покачи сумата до около 120 000 евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт