728 x 90

Това е новият VW Passat, но само за Америка

Volkswagen е готов с поредното ново поколение на Passat, но в случая става дума за американската версия на модела. Всъщност, ново поколение е леко пресилено определение, тъй като машината се базира на платформата на своя предшественик, а не на MQB архитектурата, която се ползва в Европа. Въпреки това, на външен вид возилото е сериозно променено.

Volkswagen е готов с поредното ново поколение на Passat, но в случая става дума за американската версия на модела. Всъщност, ново поколение е леко пресилено определение, тъй като машината се базира на платформата на своя предшественик, а не на MQB архитектурата, която се ползва в Европа.

Въпреки това, на външен вид возилото е сериозно променено. Лесно се откриват дизайнерски елементи вдъхновени от по-малката Jetta, а предницата разполага и с детайли повлияни от визията на големия Arteоn. Интериорът е консервативен и на практика прилича на по-стара генерация Passat от Европа – няма и помен от дигиталното табло, а дисплейът в средата е относително малък.

Под капака ще се предлага само един двигател. Това е 2.0-литрово турбо, което ще разполага със 176 к.с. Изпращането им до предните колела ще става посредством 6-степенна автоматична скоростна кутия. В историята остава топ версията с 3.6-литров V6 агрегат. 

През миналата година Volkswagen продаде малко над 41 000 бройки от седана в САЩ, като се надява тази цифра да нарастне значително с лансирането на новия модел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт