728 x 90

Нова Skoda Octavia идва по-късно тази година с електрифицирани двигатели

Нова Skoda Octavia идва по-късно тази година с електрифицирани двигатели

След като показа чисто новия си модел Scala, Skoda се фокусира върху довършителните дейности по новото поколение Octavia. Очаква се автомобилът да се появи официално през есента на тази година като това най-вероятно ще се случи по време на изложението във Франкфурт. Що се отнася до дизайна, новата машина ще има профил подобен на купе,

След като показа чисто новия си модел Scala, Skoda се фокусира върху довършителните дейности по новото поколение Octavia. Очаква се автомобилът да се появи официално през есента на тази година като това най-вероятно ще се случи по време на изложението във Франкфурт.

Що се отнася до дизайна, новата машина ще има профил подобен на купе, но той няма да отнеме от големия вътрешен обем на Octavia. Напротив, благодарение на умно разпределение на компонентите в шасито, обемът на багажника ще нарасне до 600 литра в стандартно положение. Тази стойност се отнася за версията лифтбек.

В основата на возилото ще продължи да стои платформата MQB. Задвижването ще се повери на доказани турбо бензинови и дизелови агрегати, между които 1.0 и 1.5 TSI, както и 1.6 и 2.0 TDI.

Може би далеч по-интересно ще бъде наличието на плъг-ин хибридна версия, която ще дели своята задвижваща система със следващото поколение Superb. Тази силова установка ще предлага до около 50 километра само на ток за градска употреба.

Догодина ще видим и наточената версия RS, която в най-мощната си конфигурация ще разполага с не по-малко от 260 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт