728 x 90

Детройт 2019: 8-местен кросоувър от Kia

Kia показа на салона в Детройт най-големия си кросоувър – 5-метровия Telluride – модел, разработен специално за американския пазар, който може да вози до 8 човека. Telluride е изграден на платформата, използвана при представения наскоро Hyundai Palisade, но е малко по-дълъг, като дължината му е точно 5 метра и 1 милиметър. Задвижването на внушителния автомобил

Kia показа на салона в Детройт най-големия си кросоувър – 5-метровия Telluride – модел, разработен специално за американския пазар, който може да вози до 8 човека.

Telluride е изграден на платформата, използвана при представения наскоро Hyundai Palisade, но е малко по-дълъг, като дължината му е точно 5 метра и 1 милиметър.

Задвижването на внушителния автомобил е поверено на 3,8-литров атмосферен 6-цилиндров бензинов мотор с мощност 295 конски сили, който работи с 8-степенен автоматик. Базовата версия на модела се предлага само с предно предаване, но срещу допълнително заплащане може да се поръча и задвижване 4х4.

При по-скъпия вариант 4х4 Kia предлага и различни настройки на режима на движение: Smart, Eco, Sport, Comfort, Snow и AWD Lock. В първите два случая двигателят задвижва предните колела, при Comfort и Snow разпределението на тягата е 80:20 в полза на предния мост, при Sport към задния мост отиват 35% от мощността, а при AWD Lock разпределението е 50:50 между двата моста.

Telluride предлага много удобства за повече души на борда – голям дисплей, 6 USB порта, Bluetooth функция за два телефона едновременно, мултимедия с 10,25-инчов екран, аудиосистема Harman Kardon и т.н. В оборудването влиза и функция за усилване на гласа на водача, за да не се налага той да вика, когато говори с пасажер на третия ред.

Моделът ще се произвежда в Щатите, излиза на пазара през пролетта, но още няма обявена цена.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт