728 x 90

Ford Explorer ST – SUV с 400 к.с. може би и за Европа?

Ford представи ST версия на пресния си високопроходим автомобил Explorer по време на изложението в Детройт. От Синия Овал обещават мощност от 400 к.с., идващи от 3.0-литров битурбо V6 бензинов мотор. Стандартно тягата достига четирите колела посредством 10-степенна автоматична скоростна кутия. Не е изключена и версия само със задни задвижващи колела, но все още няма

Ford представи ST версия на пресния си високопроходим автомобил Explorer по време на изложението в Детройт. От Синия Овал обещават мощност от 400 к.с., идващи от 3.0-литров битурбо V6 бензинов мотор.

Стандартно тягата достига четирите колела посредством 10-степенна автоматична скоростна кутия. Не е изключена и версия само със задни задвижващи колела, но все още няма официална информация по въпроса.

Доста интересен е фактът, че съществува вероятност да видим този мощен всъдеход и на европейска земя. Производителят още не коментира въпроса, но вече обяви, че ще внася още един модел на Стария Континент освен Mustang, като името му ще стане ясно през април.

Първите анализи на водещи медии сочат, че именно Explorer ще се появи в шоурумите на марката в Европа, като ще заеме своето място над Edge в SUV гамата на марката.

От производителя също така обявиха следното: "Всеки модел на Ford от изцяло новия Ford Focus нататък ще включва електрифицирана версия. Това включва нови модели и нови версии на съществуващи автомобили. От Fiesta до Transit ще бъде предлагана опция за мек хибрид, пълен хибрид, плъг-ин хибрид или изцяло електрическа версия, осигурявайки една от най-всеобхватните гами електрифицирани опции за европейските клиенти."

Освен това, в допълнение на новия модел от САЩ, който ще разберем през април, Ford обещава да внася на нашия континент още един представите от зад Океана. Става дума за "изцяло нов напълно електрически високопроходим автомобил, вдъхновен от Mustang, през 2020 г."

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт