728 x 90

Skoda загатна за чисто нов SUV, идва през март

Skoda загатна за чисто нов SUV, идва през март

Процесът по обновяване на моделната гама на Skoda ще продължи с пълна сила през 2019 година. След като видяхме чисто новото попълнение Scala, очакваме наследници на сегашните Octavia и Superb, а междувременно чехите ще извадят още едно ново име.  Още през март ще бъде показан чисто нов кросоувър от марката, който ще бъде аналог на

Процесът по обновяване на моделната гама на Skoda ще продължи с пълна сила през 2019 година. След като видяхме чисто новото попълнение Scala, очакваме наследници на сегашните Octavia и Superb, а междувременно чехите ще извадят още едно ново име. 

Още през март ще бъде показан чисто нов кросоувър от марката, който ще бъде аналог на SEAT Arona и Volkswagen T-Cross. Машината ще се базира на платформата MQB A0 и ще заеме най-ниска позиция в SUV портфолиото на бранда.

Подобно на своите испански и немски братовчеди, новият модел ще се предлага само със задвижване на предните колела. Гамата от мотора ще изобилства от 3-цилиндрови агрегати, като все пак ще има и 4-цилиндрови дизели.

Името на возилото все още не е потвърдено, но слухове сочат, че то ще бъде Kosmiq. По този начин ще бъде спазена традицията имената на джипките на Skoda да започват с K и да завършват на Q.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт