728 x 90

Ривола: Нямам представа какво стана с Фетел

Ривола: Нямам представа какво стана с Фетел

В края на миналата година бившият шеф на академията за млади пилоти на Ferrari и бивш спортен директор на отбора Масимо Ривола напусна Формула 1, за да оглави Aprilia Racing и тима на италианската компания в MotoGP. Ривола е работил със Себастиан Фетел в Toro Rosso, а след това и в Маранело и познава добре

В края на миналата година бившият шеф на академията за млади пилоти на Ferrari и бивш спортен директор на отбора Масимо Ривола напусна Формула 1, за да оглави Aprilia Racing и тима на италианската компания в MotoGP. Ривола е работил със Себастиан Фетел в Toro Rosso, а след това и в Маранело и познава добре пилота на Скудерията.

В интервю за La Gazzetta dello Sport обаче Ривола призна, че не може да си обясни спада в представянето на Фетел в битката за титлата срещу Люис Хамилтън през 2018.

„Нямам представа какво стана с Фетел – обясни Ривола. – Всеки спортист има нужда от идеален баланс, за да постига максималните резултати.

„Но не мога да позная Фетел от сезон 2018, този Фетел, с който съм работил аз беше съвсем различен. Надявам се, че няма да се случи нещо подобно с Шарл Льоклер и той ще си остане такъв, какъвто го видяхме през миналата година в Sauber.

„Иска ми се новият шеф на тима Матиа Биното да има възможност спокойно да ръководи Ferrari, което е трудно да се случи в Маранело. Той разполага с необходимите качества, за да постигне успехи начело на Скудерията.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт