728 x 90

Lotus ще има производство и в Китай

    Китайският собственик на Lotus планира да започне производство на модели на британската марка в Китай, съобщи агенция Reuters. Става въпрос за новата производствена мощност на Geely в Ухан, която ще има капацитет от 150 000 коли годишно, а инвестицията на китайската компания в новия завод е 1,3 милиарда долара. Geely е собственик на Lotus от

    Китайският собственик на Lotus планира да започне производство на модели на британската марка в Китай, съобщи агенция Reuters. Става въпрос за новата производствена мощност на Geely в Ухан, която ще има капацитет от 150 000 коли годишно, а инвестицията на китайската компания в новия завод е 1,3 милиарда долара.

    Geely е собственик на Lotus от пролетта на 2017 година, но едва миналото лято китайците обявиха, че планират да инвестират 2 милиарда долара в британската си придобивка. Парите ще отидат за модернизиране на фабриката на Lotus в Хетел, ще бъде изграден още един завод в Англия, както и съвременен дизайнерски център в Ковънтри.

    В Geely са готови да финансират превръщането на Lotus в пълноценен съперник на Porsche, Ferrari и McLaren, но задачата няма да е лесна, като се има предвид, че за 2018 британската компания е продала едва 1630 коли.

    Китайците ще финансират и новата гама модели на Lotus, като в нея ще има и SUV автомобил, както и електрически хиперавтомобил.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт