728 x 90

Продадоха първия Ford Mustang Shelby GT500 за $1.1 млн.

Един от най-скъпите Фордове в модерната история беше продаден през този уикенд. Става дума за първия произведен екземпляр от серията Mustang Shelby GT500, който замина към новия си собственик по време на благотворителен аукцион на Barrett-Jackson. Машината бе закупена за около 60 секунди, като наддаването приключи при 1.1 милиона долара. Любопитен факт е, че новият

Един от най-скъпите Фордове в модерната история беше продаден през този уикенд. Става дума за първия произведен екземпляр от серията Mustang Shelby GT500, който замина към новия си собственик по време на благотворителен аукцион на Barrett-Jackson.

Машината бе закупена за около 60 секунди, като наддаването приключи при 1.1 милиона долара. Любопитен факт е, че новият собственик на колата ще бъде CEO на Barrett-Jackson, Крейг Джаксън.

Всички приходи от аукциона през уикенда ще отидат по сметката на организацията JDRF, която се бори с диабет от тип 1 и търси лек за него. Същата международна организация е често спонсорирана от Ford.

На сцената по време на търга в Аризона първият екземпляр от чисто новия GT500 беше акомпаниран от Едсел Форд, както и Аарън Шелби, внук на легендата Каръл Шелби.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт