728 x 90

Ford обнови Ranger с нов дизел и 10-степенен автоматик

Ford обнови Ranger с нов дизел и 10-степенен автоматик

Ford продължава процеса на освежаване на моделната си гама за Европа. След като успешно лансира новите поколения Fiesta и Focus и представи фейслифт за Mondeo, Синия овал показа и подобрена версия за пикапа Ranger, който е лидер по продажби в сегмента си на континента. Най-голямата новост определено е 2.0-литровият EcoBlue дизел, който в различните си

Ford продължава процеса на освежаване на моделната си гама за Европа. След като успешно лансира новите поколения Fiesta и Focus и представи фейслифт за Mondeo, Синия овал показа и подобрена версия за пикапа Ranger, който е лидер по продажби в сегмента си на континента.

Най-голямата новост определено е 2.0-литровият EcoBlue дизел, който в различните си силови версии заменя досегашните 2.2 и 3.2 TDCi. Новият агрегат ще се продава с мощности от 130, 170 и 210 к.с., като най-мощната версия ще бъде запазена територия за Raptor модела.

Нов за Европа е и 10-степенният автоматик, който трябва да осигури подобрение в разхода на гориво с около 10 процента спрямо предшественика. На нашия континент няма да видим 2.3-литровия EcoBoost, който е единствено предложение за Ranger в САЩ.

Ford казва, че пикапът е първият в своя сегмент, който получава като стандартно оборудване системата Pre-Collision Assist с Pedestrian Detection и Intelligent Speed Limiter. Освен това, капакът на товарното пространство може да се управлява електрически, а заключването му вече е част от централния кръг на заключване на машината.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт