728 x 90

Новият малък кросоувър на Skoda ще се казва Kamiq

Skoda обяви официално името на третия си високопроходим автомобил. Той ще носи името Kamiq, като то се вече се използва за лимитиран в Китай малък всъдеход. Чешката версия на Volkswagen T-Cross и Seat Arona ще запази традицията в марката всички SUV и кросоувър автомобили да започват с K и да завършват с q. До момента гамата

Skoda обяви официално името на третия си високопроходим автомобил. Той ще носи името Kamiq, като то се вече се използва за лимитиран в Китай малък всъдеход.

Чешката версия на Volkswagen T-Cross и Seat Arona ще запази традицията в марката всички SUV и кросоувър автомобили да започват с K и да завършват с q. До момента гамата включва Kodiaq и Karoq.

Машината ще се базира на платформата MQB A0 и ще заеме най-ниска позиция в SUV портфолиото на бранда.

Подобно на своите испански и немски братовчеди, новият модел ще се предлага само със задвижване на предните колела. Гамата от мотори ще изобилства от 3-цилиндрови агрегати, като все пак ще има и 4-цилиндрови дизели.

Лансирането на модела ще започне от март тази година, като голямата премиера ще се състои в рамките на изложението в Женева в началото на месеца.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт