728 x 90

KIA и Hyundai обмислят мини кросоувъри за Европа

    Корейската корпорация Hyundai-KIA е на път да докаже твърдението, че няма такова понятие като твърде много кросоувъри и SUV-та в гамата. Двата производителя дискутират възможността да лансират мини кросоувъри за европейския континент, които да бъдат позиционирани дори под сегашните Kona и Stonic. Анализатори смятат, че предстои да бъда създаден нов сегмент на повдигнати автомобили със

    Корейската корпорация Hyundai-KIA е на път да докаже твърдението, че няма такова понятие като твърде много кросоувъри и SUV-та в гамата. Двата производителя дискутират възможността да лансират мини кросоувъри за европейския континент, които да бъдат позиционирани дори под сегашните Kona и Stonic.

    Анализатори смятат, че предстои да бъда създаден нов сегмент на повдигнати автомобили със структурата на хечбек, които имат дължина от не повече от четири метра. Именно там Hyundai и KIA ще позиционират новите си предложения.

    Не е трудно да се досетим, че въпросните коли, ако изобщо получат одобрение за производство, ще се базират на i10 и Picanto, които са най-малките представители на двете марки. Hyundai вече работи по нов i10, който трябва да дойде с нова платформа.

    Въпросните потенциални нови модели няма да имат дори и допълнителна възможност за задвижване на четирите колела срещу доплащане. Всички версии ще имат само предно предаване, ако стигнат до поточната линия.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт